Správní rada zhodnotila činnost fondu v roce 2021

Dalšími sto tisíci korunami podpořil v roce 2021 Nadační fond Kalich Litoměřicko, Roudnicko a Slánsko. Za dobu jeho existence se tak částka investovaná do rozvoje regionu a na podporu lidí v něm žijících vyšplhala téměř ke čtyřem milionům korun.

„V posledních dvou letech byla také činnost NF Kalich ovlivněna covidovou pandemií. Věřím, že v roce 2022 se život postupně začne vracet k normálu, s čímž souvisí i realizace řady projektů, kulturních, sportovních či jiných akcích rozvíjejících život v našem regionu,“ konstatoval v závěru roku 2021 předseda správní rady Kalichu Alexandr Vondra na jednání, jehož hlavním tématem bylo zhodnocení končícího roku a plány pro rok následující.

Nejvýznamnější podpory se i v roce 2021 dočkal od Kalichu Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích, jemuž byl opět předán kompletní výtěžek ze vstupného z koncertu, na kterém vystoupil zpěvák, moderátor Vladimír Hron s kapelou. Vouchery na nákup sportovních potřeb, ale i návštěvu kina nebo bruslení na zimním stadionu zase Kalich podpořil děti z litoměřického Klokánku. I letos se fond zařadil mezi podporovatele několika kulturních akcí, jako je například Beřkovický podzim pořádaný v psychiatrické léčebně v Horních Beřkovicích nebo již tradiční Slánské jazzové dny. Naopak podpořeny i přes podání žádosti nebyly projekty, jež nemají přímou souvislost s regionem Litoměřicka, Roudnicka a Slánska.

Pozornosti veřejnosti i médií se těšila vzpomínková akce pořádaná Nadačním fondem Kalich a městem Litoměřice u příležitosti 32. výročí sametové revoluce na Mírovém náměstí. Následně byla společně se skauty uctěna památka Václava Havla u jeho bronzové busty v litoměřickém parku pojmenovaném po vůdčí osobnosti sametové revoluce, jejíž desáté výročí úmrtí jsme si následně připomněli i 18. prosince.