24.06.2021 Vladimír Hron & The Drops

Vladimír Hron diváky nadchl. Hospici putuje 50 000 korun

Téměř milion korun – tolik finančních prostředků již za deset let pořádání benefičních koncertů vybral Nadační fond Kalich ve prospěch Hospice sv. Štěpána v Litoměřicích. K přiblížení se magické metě pomohl výtěžek z úterního koncertu v Kulturním a konferenčním centru, na němž vystoupil Vladimír Hron s kapelou The Drops servírující hity legendárních Queen.

Jejich vystoupení předcházel křest nové knihy litoměřického fotografa Petra Hermanna „42 zastavení“, který hospici věnoval část výtěžku z prodeje.

 Finance z úterní akce použije hospic na rekonstrukci místnosti, kde se pozůstalí loučí se svými blízkými. Ta nebyla opravována 20 let, tedy od otevření zařízení. „Je úžasné, že přímo v Litoměřicích máme svůj nadační fond. Za těch deset let pořádání benefičních koncertů nám ohromně pomohl. Finance používáme na vylepšení našich služeb. Moc za to děkujeme,“ sdělila Monika Marková, ředitelka Hospice sv. Štěpána.

 Kvůli epidemii COVID-19 byla letos účast i výtěžek z koncertu trochu slabší, ale i tak se podařilo vybrat 35 600 korun. „A já přidám 14 400 ať to máme hezky zaokrouhleno na 50 000,“ sdělil přímo na pódiu při předávání symbolického šeku Alexandr Vondra, zakladatel Nadačního fondu Kalich. V tuto chvíli se v celé historii benefičních koncertů podařilo vybrat 990 000 korun. „Do příštího ročníku máme tedy motivaci jasnou. Překonat milion korun a začít další etapu,“ doplnil Alexandr Vondra.