Mikulášská nadílka v Klokánku 2019

Smích, zpívání a někdy i slzičky. Tak vypadala mikulášská besídka v obřadní síni Městského úřadu v Litoměřicích. Osm dětí z litoměřického Klokánku ve věku od tří do devíti let si včera přišlo pro svou předvánoční nadílku. Jako každý rok uspořádal Nadační fond Kalich a město Litoměřice příjemné odpolední setkání spojené se zpíváním koled. Děti navštívil i Mikuláš, který je odměnil balíčkem se sladkostmi a plyšáky.

Nálada byla výborná. Děti zpívaly společně s dospělými vánoční koledy. Některé se i přiznaly, že během roku tety trochu zlobily. Mikuláš ale poznal, že jsou hodné a že si všechny zaslouží balíček, které jim předal společně s místostarostou Karlem Krejzou. Zástupci radnice v čele s místostarostou, tajemníkem městského úřadu Milanem Čigášem, Renátou Jurkovou, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu, a Evou Břeňovou, manažerkou NF Kalich, poděkovali pracovníkům Klokánku za jejich láskyplnou práci a popřáli všem krásné svátky. Děti se svěřily i se svými vánočními přáními. „Přál bych si kolo,“ zaznělo například od devítiletého Matěje. „Já bych chtěl auto,“ usmíval se nejmladší Maxík.

NF Kalich již po několikáté předal Klokánku 10 tisíc korun, tentokrát určený na nákup chybějícího sportovního vybavení pro děti, a balíčky se sladkostmi. Město zařízení podporuje celoročně. Letos mu zastupitelé schválili příspěvek na provoz ve výši 200 tisíc korun, individuální desetitisícovou dotaci určenou na vánoční dárky pro děti dostalo nyní. Významnou pomocí radnice je i fakt, že za pronájem objektu, v němž Klokánek sídlí, platí městu symbolickou korunu.