05.09.2016 The Tap Tap

 Již pátý ročník charitativního koncertu pořádal Nadační fond Kalich za podpory města Litoměřice a ve spolupráci s Městskými kulturními zařízeními. Po Hradišťanu, Bratrech Ebenech, Ondřeji Havelkovi s Melody makers a Spiritual kvintetu jsme  se i tentokrát měli nač těšit. Na koncertu, jehož výtěžek ze vstupného byl opět předán Hospici sv. Štěpána, vystoupila pražská skupina The Tap Tap společně s litoměřickým pěveckým sborem Puellae cantantes. Uskutečnil se 5. září od 18 hodin v Domě kultury v Litoměřicích.

The Tap Tap je parta lidí, která i přes svůj tělesný handicap doslova žije muzikou. Společně s ní již zpívala řada zpěváků, mezi nimi Kamil Střihavka, Dan Bárta, Vojtěch Dyk nebo Matěj Ruppert. Úspěchy sklízí nejen doma, mimo jiné ve Státní opeře v Praze, ale i v zahraničí (Moskva, Londýn atd.). Mezi jejich nejznámější písně patří Řidič autobusu, Moje volba nebo Konec světa – zrušeno (http://www.thetaptap.cz/#!kapela). Atmosféra na koncertech bývá úžasná (viz foto).

Pátý ročník koncertu NF Kalich byl výjimečný svým poselstvím. „Do Litoměřic totiž přijeli talentovaní lidé, s nimiž se osud nemazlil, aby prostřednictvím nápadité hudby a moudrých textů nabili ostatní energií, chutí do života a ukázali, že stojí zato poprat se s osudem,“ upozornila Eva Břeňová, moderátorka akce.  Několik písní si společně s The Tap Tap zazpíval i litoměřický pěvecký sbor Puellae cantantes pod vedením sbormistra Romana Pallase.

 „Věřím, že půjde o nesmírně silný nejen kulturní, ale i lidský zážitek. Již nyní se na něj velmi těším,“ konstatoval předseda správní rady NF Kalich Alexandr Vondra.

 Na závěr koncertu předal starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč sošky Aloise Klára osobnostem, které dlouhodobě svou prací přispívají ke zkvalitnění a rozvoji zdravotní a sociální oblasti města.