05.09.2017 Opera Divas

Slavné muzikálové melodie v podání krásných pěvkyň OPERA DIVAS s netradičním programem DIVY LÁSKY A HUDBY – to je název jedinečného koncertního zážitku, který velký sál Kulturního a konferenčního centra v Litoměřicích nabídl v úterý 5. září 2017 od 18 hodin milovníkům slavných muzikálových melodií a podporovatelům Hospice sv. Štěpána.

Nadační fond Kalich totiž opět uspořádal charitativní koncert pro hospic. Po loňském dech beroucím vystoupení skupiny The Tap Tap si tentokráte do Litoměřic pozval „tři tenory v sukních“. Tak totiž s trochou nadsázky je nazýváno úspěšné trio operních pěvkyň Andrea Kalivodová – Tereza Mátlová – Pavlína Senić, které jsou spojeny se scénami Národního divadla, Státní opery apod.

Do litoměřického domu kultury vezou nejznámější muzikálové melodie, jako například úryvky z muzikálu Cats, Phantom opery, West Side Story a mnoho dalších. Chybět nebude ani Cohenovo Hallelujah. Umělkyně zpívají společně za klavírního doprovodu a vystoupení prokládají sólovými skladbami.

„Věřím, že na své si přijdou příznivci krásných hlasů, slavných melodií, ale také krásných žen. I tentokráte bychom chtěli potěšit Hospic sv. Štěpána, neboť výtěžek ze vstupného na závěr koncertu předáme jeho vedení,“ říká Alexandr Vondra, předseda správní rady Nadačního fondu Kalich. Půjde již o 6. ročník charitativního koncertu, na kterém v minulosti vystoupili skupina Hradištan, Ondřej Havelka a Melody makers, Bratři Ebenové, Spiritual kvintet nebo The Tap Tap.

Koncert se konal za podpory města Litoměřice v rámci Litoměřického kulturního léta.