16.06.2015 Spiritual kvintet

Nadační fond Kalich připravil již 4. ročník charitativního koncertu, jehož celý výtěžek ze vstupného bude i tentokrát předán Hospici sv. Štěpána. Po Hradišťanu, Bratrech Ebenových a Ondřeji Havelkovi vystoupila v Litoměřicích v úterý 16. června 2015 od 18 hodin skupina Spiritual kvintet.

 Díky vstřícnosti Litoměřického biskupství proběhl koncert na Dómském náměstí, tedy v těsném sousedství katedrály sv. Štěpána, což dává akci punc jedinečnosti. Pouze v případě nepříznivého počasí by se koncert, probíhající za podpory města Litoměřice, přesunul do domu kultury.  

 Atmosféra předchozích koncertů, na které pokaždé přišlo více než 500 návštěvníků, byla díky spontánnímu publiku a kvalitní hudbě  jedinečná. Výtěžek ze vstupného loni přesáhl 100 tisíc korun, po padesáti tisících k této částce přidali zástupci firmy Balkancar a Rytířského řádu  křižovníků s červenou hvězdou.

 Ředitelka hospice Monika Marková si podpory Nadačního fondu Kalich velmi váží. „Jde o podporu finančně významnou, navíc velmi krásnou, při které se mohou lidé nejen potkat a pomoci těm, kdo to potřebují, ale také se potěšit nádhernou muzikou. Naše potřeba je letos o to větší, že poskytujeme domácí hospicovou péči zatím bez smlouvy s VZP. Na koncert krásné hudby a lidské sounáležitosti se moc těšíme a všem, kdo přijdou, už nyní děkujeme,“ vzkazuje ředitelka Marková.