24.6.2014 Melody Makers Ondřeje Havelky

Nadační fond Kalich připravil již třetí ročník charitativního koncertu, jehož celý výtěžek ze vstupného byl předán Hospici sv. Štěpána v Litoměřicích. Tentokráte na podiu Kulturního domu v Litoměřicích vystoupil 24. června 2014 v 18 hodin Ondřej Havelka a jeho Melody Makers.  Představil svůj nový pořad nazvaný Perly swingu.

   „I v letošním roce chce Kalich nabídnout lidem kvalitní hudební zážitek umocněný skutečností, že koupí vstupenky podpoříme činnost litoměřického hospice, který si pozornost nás všech zaslouží. Způsob, jakým se stará o lidi nacházející se na konci životní pouti, je obdivuhodný,“ uvádí  Alexandr Vondra, předseda správní rady NF Kalich, který za osm let své existence rozdělil v regionu více než dva  miliony korun.  Jednou z posledních akcí byla vánoční nadílka pro děti litoměřického Klokánku.

   „Nesmírně si vážíme dlouhodobé trvalé podpory Nadačního fondu Kalich Alexandra Vondry. Finanční přínos z benefičních koncertů pro náš hospic je každý rok nezanedbatelnou součástí rozpočtu. Je to jedna z jistot, kterou při péči o nevyléčitelně nemocné pacienty máme. Na koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers se moc těším nejen já, ale i všichni zaměstnanci, a věřím, že i letošní koncert bude nezapomenutelným hudebním zážitkem pro celé publikum, protože atmosféra je při těchto koncertech vždy opravdu nádherná a neopakovatelná,“ říká ředitelka Hospice sv. Štěpána v Litoměřicích Monika Marková.

   V loňském roce činil výtěžek ze vstupného na koncert, na kterém vystoupili Bratři Ebenové, 84 tisíc korun. Další finanční dary předali přímo na podiu zástupci firem a organizací, kteří se stejně jako Kalich rozhodli podpořit činnost hospice. „Stejnou možnost nabízíme i letos,“ vyzval k další vlně solidarity Alexandr Vondra.

   Z technických důvodů nebylo možné uspořádat koncert na Dómském náměstí v Litoměřicích, kde před dvěma lety vystoupila skupina Hradišťan a který měl neopakovatelnou atmosféru.